Werknemers opleiden? Wees vernieuwend, denk praktijkgericht!

Werknemers opleiden? Wees vernieuwend, denk praktijkgericht!
Werknemers opleiden? Wees vernieuwend, denk praktijkgericht!

In de meeste organisaties vinden eens per jaar functioneringsgesprekken vast. Er wordt gekeken of de doelstellingen van het afgelopen jaar zijn behaald, maar er worden ook weer nieuwe doelen opgesteld. Aan de hand van deze gesprekken wordt tevens vaak bekeken hoe de werknemer(s) zich verder kan ontplooien. In de meeste gevallen zal het volgen van een cursus, training of opleiding aan de orde komen. Is leren uit schoolboeken daadwerkelijk de oplossing?

Theorie of praktijk?

Veel werknemers zitten er niet op te wachten om de schoolboeken weer in te duiken. Daarnaast werkt het in de praktijk vaak net even anders dan in een boek staat beschreven. Waarom zou je dan een (dure) opleiding gaan volgen als je datgene ook van iemand kunt leren die er al voor heeft geleerd? Iemand die de werkzaamheden dagelijks uitvoert.

Leren in de praktijk

Er wordt te weinig gebruikgemaakt van de kennis binnen een organisatie. In de schoolbanken leer je de theorie, maar het ‘echte’ werk leer je nog altijd in de praktijk. Helaas wordt in functioneringsgesprekken te weinig aandacht aan de praktijk besteed. Laat een werknemer eens een aantal dagen meelopen met een collega. Studenten moeten niet voor niets tijdens hun studie stagelopen.

Afkijken bij een collega

Door te groeien in je vak is het van groot belang dat je weet wat voor type je bent en hoe je wilt werken en leren. Als je deze punten weet, kan je die meenemen als je de werkvloer opgaat om verder te leren. Dat kan beteken dat je wordt getoetst door een collega die datgene wat jij wilt leren al beheerst. Vooral in een vak waar je met mensen omgaat is het van groot belang om je functioneren altijd ter discussie te stellen en open te staan voor kritiek.

Leer jezelf kennen

Zichtin helpt je bij het ontdekken wie je als persoon bent en welke rol je het liefst binnen het team inneemt. Deze ontdekking wordt gedaan door middel van de ‘Belbin-rollen’. Nadat duidelijk is welke rol jij graag in een team inneemt, kan worden gekeken of deze rol ook daadwerkelijk in het team kan worden vervuld. Als blijkt dat je je ‘nieuwe rol’ kan gaan vervullen, is het belangrijk dat je leert hoe deze ‘nieuwe rol’ wordt gespeeld om zo goed mogelijk te functioneren.

Door bovenstaande met alle leden van het team te gaan bekijken en uit te voeren, worden de rollen verdeeld zoals deze het beste bij de teamleden passen. Hierdoor wordt eenieder in zijn / haar kracht gezet. Je gaat nu werkzaamheden uitvoeren waar jij goed in bent!

Zichtin helpt!

Wil jij weten wie jij als persoon bent en welke rol het beste bij jou past binnen een team? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak!

Verander vandaag nog,
vraag Charles om advies!
Ik nodig Charles uit voor een vrijblijvend maar verhelderend gesprek