Werkgevers bemoeien te veel met levensstijl werknemer

Werkgevers bemoeien te veel met levensstijl werknemer
Werkgevers bemoeien te veel met levensstijl werknemer

Werknemers die een goede gezondheid hebben, veel bewegen en gezond eten zitten zijn minder vaak ziek en productiever. Kunnen werkgevers op dit gebied invloed uitoefenen? Uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van Zilveren Kruis blijkt dat dit een gevoelig onderwerp is.

Werknemer laten kiezen

De helft van de deelnemende werknemers vindt dat hun werkgever te weinig aandacht besteed aan gezond eten en bewegen. Ze willen bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om via het werk aan sportieve activiteiten deel te kunnen nemen. Daarnaast dient in de bedrijfskantine gezonde maaltijden te worden aangeboden. Echter, aan de andere kant willen ze dat de baas niet (te veel) met hen bemoeit. Adviezen om meer te gaan bewegen en gezonder te eten worden niet gewaardeerd.

Bemoeienis werkgever levensstijl

Is het voor werkgevers überhaupt mogelijk om zonder bemoeienis hun personeel te stimuleren? Dit is een dilemma waar veel werkgevers en managers mee te maken hebben. Volgens Zilveren Kruis kan dit op een positieve manier worden opgelost. Werknemers dienen zelf keuzes te maken. In de kantine kunnen gerust gezonde producten naast kroketten en patat worden aangeboden. Het is werkgevers aan te raden meer te letten op de fitheid in relatie tot het functioneren.

Goede voorbeeld geven

Beter functioneren is mogelijk door zelf het goede voorbeeld te geven, maar ook door de werknemer de ruimte te bieden voor meer eigen initiatief. Zorg ervoor dat werknemers het plezier in hun werk behouden. Inspringen op de omstandigheden zonder bemoeienis is daarbij heel belangrijk.

Zichtin helpt

Hoe wil jij als medewerker dat je baas omgaat met jou als medewerker? Wat zou je nu graag willen van je baas met betrekking tot een gezonde werkomgeving, waardoor jij als werknemer plezier in je werk houdt? Waar ligt voor jou en je baas de grens van het toelaatbare?

Zichtin kan zowel jou als werknemer als je baas helpen hier een balans in te vinden. Want, plezier in je werk gaat toch boven alles!
Bron: www.winnock.nl
Afb.: Pixabay

Verander vandaag nog,
vraag Charles om advies!
Ik nodig Charles uit voor een vrijblijvend maar verhelderend gesprek