Problemen binnen de organisatie lossen niet vanzelf op

Problemen binnen de organisatie lossen niet vanzelf op
Problemen binnen de organisatie lossen niet vanzelf op

Een crisismanager moet orde op zaken stellen voor de PvdA in Amsterdam Nieuw West, zo berichten de kranten. Het afdelingsbestuur is opgestapt uit onvrede over gebrek aan steun vanuit het partijbestuur. De rust moet weer terugkeren en de neus moet weer naar de toekomst staan.
 

'Probleem' oplossen

Op het moment dat een politieke partij, een bedrijf of een instelling een crisismanager in de arm neemt, is het in de meeste gevallen al te laat. Er gaat eerst een heel proces aan vooraf voordat men überhaupt tot de conclusie komt, dat het ‘probleem’ niet alleen kan worden opgelost. Hoe ga je nu precies met de omstandigheden om? Zodra iemand van buitenaf de zaken op orde moet stellen, ontstaat er pas echt angst onder de werknemers.

 

Blijven praten

Werknemers voelen altijd aan dat er iets niet klopt. Er komen minder orders binnen, er moet worden bezuinigd, een personeelsfeestje wordt afgelast en in de wandelgangen gaan verhalen rond. Het beste is om eerlijk tegenover het personeel te zijn. Eerlijkheid wordt ook gewaardeerd. Laat het personeel nooit in de steek.

 

Geen woorden maar daden

Loopt het in jouw bedrijf niet lekker? Voel je je als manager niet op je plaats? Heerst er veel onduidelijkheid over wat er van elkaar wordt verwacht? Met alleen praten kom je er niet. En denken dat morgen alles beter zal gaan al helemaal niet. Een probleem wordt niet opgelost wanneer er niets gaat veranderen.

Neem voor meer informatie contact op met Zichtin! Hoe sneller een ‘probleem’ wordt aangepakt

 

Verander vandaag nog,
vraag Charles om advies!
Ik nodig Charles uit voor een vrijblijvend maar verhelderend gesprek