‘Het Nieuwe Werken’ alleen toepassen waar mogelijk is

‘Het Nieuwe Werken’ alleen toepassen waar mogelijk is
‘Het Nieuwe Werken’ alleen toepassen waar mogelijk is

‘Het Nieuwe Werken’ is al lange tijd in ontwikkeling. Door de opkomst van snellere internetverbindingen en andere technologieën neemt de belangstelling steeds meer toe. Voor werkgevers en managers biedt ‘Het Nieuwe Werken’ veel mogelijkheden binnen de organisatie of op bepaalde afdelingen. Het belang van de werknemer gaat altijd voor.

Flexwerken: ‘Het Nieuwe Werken’

Veel grote organisaties hebben hun afdelingen al op flexwerken ingericht. Veel eilandjes om rustig en efficiënt te kunnen werken, overal draadloos internetverbinding en apparaten die op laptops zijn aangesloten. Daarnaast bieden bedrijven hun werknemers de mogelijkheid om thuis of elders te werken. Werknemers kunnen steeds vaker hun eigen werkplek uitkiezen en tijd indelen.

Houd werknemers tevreden

Uit onderzoek van Profile Dynamics en TNO blijkt dat werknemers ook niet te veel buiten het bedrijven willen werken. Meer dan twee dagen per week is voldoende. Thuiswerken gaat ten koste van de binding met het bedrijf. De loyaliteit neemt af en werknemers zijn minder positief over hun werkgever.

Niet geschikt voor iedereen

Als werkgever of manager dient u rekening te houden met de werknemers. ‘Het Nieuwe Werken’ is niet voor iedereen geschikt. Past het ook bij de functie? Laat uw werknemers zo veel mogelijk zelf het ‘Het Nieuwe Werken’ invullen. In de meeste gevallen weten ze zelf wat voor hen het beste werkt. Echter, zorg wel dat u contact houdt. Blijf op de hoogte door periodieke ‘meetings’ in te plannen, luister naar ‘problemen’ en zoek samen naar oplossingen en zorg ervoor dat zowel collega’s als klanten elkaar goed kunnen bereiken.

Goed doordacht plan

‘Het Nieuwe Werken’ kan u veel kosten besparen en personeel binden. Zorg er wel voor dat u het goed invoert. Wat voor de ene organisatie werkt, hoeft niet voor een andere te werken. Zichtin kan u helpen bij het overstappen op ‘Het Nieuwe Werken’. Samen bespreken we de mogelijkheden en stellen we doelen op om gericht aan het werk te kunnen.

‘Het Nieuwe Werken’ binnen uw organisatie invoeren? Neem gerust contact met mij op. Ik sta u graag te woord.

Verander vandaag nog,
vraag Charles om advies!
Ik nodig Charles uit voor een vrijblijvend maar verhelderend gesprek