Belbin rollen: voor het samenstellen van een goed team

Belbin rollen: voor het samenstellen van een goed team
Belbin rollen: voor het samenstellen van een goed team

Onderzoeker Belbin rollen

Meredith R. Belbin (4 juni 1926), een Britse onderzoeker, had samen met drie andere onderzoekers zeven jaar lang de effectiviteit van managementteams onderzocht. In elk jaar werden 'managementgames' georganiseerd om acht teams  te kunnen observeren. Daarnaast werden de teamleden ook individueel beoordeeld. Voorafgaande aan de 'games' moest elk teamlid een vragen beantwoorden. Vervolgens kregen ze een opdracht toegewezen om een  bedrijfssituaties na te bootsen. Na verloop van tijd kon Belbin aan de hand van de observaties al zeggen welk team er zou gaan winnen. 

De Belbin rollen wordt ook wel 'teamrolmanagement' genoemd. Het model heeft drie uitgangspunten:
* Om de doelstelling van een team te kunnen bereiken, dient ieder lid op basis van zijn of haar deskundigheid, verantwoordelijkheid en persoonlijkheid bij te dragen.
* Een goede taakverdeling: de taken en verantwoordelijkheden dienen te passen bij de rol die hij of zij binnen het team heeft.
* Elk teamlid dient zich bewust te zijn van zijn of haar natuurlijke rol of rollen (meeste leden hebben twee of drie rollen binnen een team).
 
De Belbin rollen bestaan uit persoonlijke kenmerken, mentale vaardigheden en persoonlijke opvattingen. Dit wordt gevormd door de dingen die je meemaakt, zelfinzicht en het sociale gedrag. Naar aanleidingen van de observaties is Belbin tot de conclusie gekomen dat een team uit negen teamleden dient te bestaan, wil het effectief zijn en de beste resultaten behalen. 

Belbin rollen

- de bedrijfsman
- de brononderzoeker
- de plant
- de monitor
- de vormer
- de voorzitter
- de zorgdrager
- de groepswerker
- de specialist
 
Bent u benieuwd welke rol in teamverband bij u past? De komende weken zal ik de rollen aan de hand van voorbeelden uitgebreid gaan uitleggen. Houd de website dus goed in de gaten!

Neem voor vragen gerust contact met mij op!

Verander vandaag nog,
vraag Charles om advies!
Ik nodig Charles uit voor een vrijblijvend maar verhelderend gesprek