teamontwikkeling
veranderprocessen
persoonlijke ontwikkeling
U wilt een
helder beeld?
klik
hier

ZichtIn coach, je persoonlijke sparringpartner

ZichtIn
teamontwikkeling
veranderprocessen
persoonlijke ontwikkeling

Verandering of groei. Persoonlijk of zakelijk. Je moet kiezen, verantwoordelijkheden dragen, oplossingen aandragen en een visie hebben. Maar zie je zelf eigenlijk wel het punt aan de horizon? Weet je waar je heen wilt en hoe je daar kunt komen?

Sparringpartner

Als coach staat Charles van ZichtIn naast je als sparringpartner. Niet met pasklare oplossingen. Want die heb je zelf in je. Wij ondersteunen met persoonlijke betrokkenheid en prima instrumenten om het beste uit jezelf te halen.

ZichtIn teamcoaching bij arbeidsconflicten

ZichtIn teamcoaching helpt het maximale uit teams te halen dankzij gemotiveerde medewerkers die weten hoe en wat er moet gebeuren.

Oplossingen door veranderprocessen

ZichtIn
team in onbalans
aangeleerd gedrag
negatieve uitstraling

Goed functionerende teams zijn in balans. Die bestaan uit verschillende types mensen. Want mensen functioneren binnen teams het best als ze doen wat ze leuk vinden, wat bij hen past en waarin ze goed zijn. ZichtIn teamcoaching helpt het maximale uit teams te halen.

De kracht van een organisatie is het team

Eén plus één is drie. De kracht van een organisatie is het team. Een goed team kan veel meer dan de individuele medewerkers. Helaas functioneren teams vaak verre van optimaal. Haantjesgedrag, eindeloze discussies, verdeel-en-heers, grote ego's en eigen belang eerst. In organisaties gaat vreselijk veel tijd, geld en energie verloren aan slechte afstemming en eindeloze discussies.

Teamrollen

Teams zijn in onbalans wanneer deze bestaan uit teveel dezelfde types of er types ontbreken.  ZichtIn analyseert teams op basis van de 9 teamrollen van Belbin. Dit model omschrijft een aantal persoonstypen die elkaar aanvullen of juist tegenwerken. Dit gebeurt op basis van de eigenschappen doen, denken, willen en voelen.

Quickscan

Zijn de ‘snelle jongens’ echt zo zelfverzekerd? En Op basis van een eerste quickscan van teams weet de ZichtIn coach binnen vijf minuten of een team potentie heeft om het optimaler te laten functioneren. Hij kijkt hierbij onder meer naar lichaamstaal en aangeleerd gedrag. En door te stimuleren en te motiveren krijgt de ZichtIn teamcoach onderliggende gevoelens van individuen boven. En wordt er gewerkt aan een team dat is gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect.

Waarom doe je wat je doet?

ZichtIn
ik sta stil in mijn ontwikkeling
zo’n burn-out wil ik nooit weer
ik mis een stip aan de horizon

Wat zijn je doelen in het leven? Hoe bereik je die? Waar sta je nu en waar wil je heen? En waarom doe je wat je doet? Vrijwel niemand kan deze vragen 1, 2, 3 beantwoorden. Je ZichtIn personal coach helpt je eerste inzicht te ontwikkelen in je persoonlijke situatie. Op basis van dit inzicht maak je samen een concreet plan om jouw doelen te bereiken.

Persoonlijke ontwikkeling

Samen met je ZichtIn personal coach leer je benoemen dat je bent zoals je bent. Je kent je sterke punten maar leert ook je minder sterke kanten kennen. Want niemand is perfect. Wie zijn eigen tekortkomingen kent, kan daarbij de hulp vragen die het bereiken van doelen in het leven zo veel gemakkelijker maakt.

Burn-out

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent een echte doorzetter en wilt alles graag altijd zo goed mogelijk doen. Dat lijken hele positieve karaktereigenschappen. Maar juist dan ligt het gevaar van een burn-out op de loer. Samen met de ZichtIn personal coach leer je jouw eigen sterke punten zo in te zetten dat draaglast en draagkracht in balans komen. Zo kom je in je eigen kracht en kun je op lange termijn je doelen bereiken.

Bloei

Samen met je ZichtIn personal coach leer je in te zien welke belemmeringen er zijn voor het bereiken van je doelen. Samen vergroten we je bewustzijn en zelfsturing, waarmee we blokkades wegnemen om je mogelijkheden en talenten optimaal tot bloei te laten komen.

Verander vandaag nog,
vraag Charles om advies!
Ik nodig Charles uit voor een vrijblijvend maar verhelderend gesprek